Promocja!

Olejek eteryczny – Lawendowy 100% naturalny

Original price was: 30.00zł.Current price is: 25.00zł.

Poprzednia najniższa cena: 30.00.

Olejek lawendowy działa uspokajająco, przeciwdepresyjnie, przyspiesza gojenie ran i podrażnień skóry. Aromat nie tylko koi zmysły, ale również posiada niepowtarzalne właściwości relaksujące. Charakterystyczny zapach jest również wykorzystywany w saszetkach i środkach na mole.

Olejek lawendowy pochodzi z mojej ekologicznej plantacji lawendy.

Dostępny jest w szklanych buteleczkach z kroplomierzem o pojemności 10ml.

Olejek jest w 100% naturalny, ekologiczny i wegański.

Na stanie

Kategoria: Tagi: ,

Opis

Olejek eteryczny Lawendowy 100% naturalny

Olejek eteryczny lawendowy jest produktem powstałym podczas destylacji parą wodną roślin. Ma miękki, łagodny, kwiatowy zapach. Za ten niezwykły aromat jest odpowiedzialna przede wszystkim zawartość octanu linalolu. Olejek lawendowy jest bardzo często wykorzystywany w aromaterapii, w produkcji kosmetyków, w perfumerii i do pielęgnacji skóry. Posiada wyjątkowe właściwości terapeutyczne. Olejek lawendowy to dziś najpopularniejszy olejek eteryczny szeroko stosowany ze względu na bezpieczeństwo i uniwersalność.

1 ml olejku lawendowego to ok. 27 kropli

Jak stosować olejek lawendowy?

Wzbogać gotowy kosmetyk lub dodaj do kosmetyków DIY – Dodaj olejek lawendowy do gotowego kremu, oleju do twarzy lub ciała, płynu do mycia, szamponu, czy odżywki do włosów. Możesz użyć w mieszance z innymi olejkami eterycznymi. Dodaj 13 kropli na każde 100 ml kosmetyku (stężenie 0,5%).

Dodaj do kąpieli – Wymieszaj 5-10 kropli olejku (lub mieszanki olejków) w 1 łyżce ulubionego oleju bazowego i dodaj do kąpieli.

Wykonaj masaż z olejkiem – Dodaj 6 – 7 kropli do 25 ml oleju bazowego (stężenie 1%) np. migdałowy, morelowy, jojoba lub kokosowy. Podgrzej mieszankę olejów i wykonaj relaksujący masaż ciała.

Użyj w kominku do aromaterapii – Miseczkę w kominku napełnij wodą i dodaj 5 – 10 kropli olejku lawendowego lub mieszanki olejków.

Olejek lawendowy – właściwości kosmetyczne

Olejek lawendowy działa przeciwgrzybiczo, przeciwbakteryjnie, przeciwtrądzikowo i przeciwzapalnie.
Stosowany w leczeniu trądziku prowadzi do zabicia bakterii powodujących infekcje skórne, jednocześnie wygładza i reguluje produkcję sebum.
Jest niezwykle pomocny w leczeniu egzem, w rozstępach skórnych i w grzybicy.
Jego działanie wprowadza spokój i opanowanie, powoduje, że umysł jest zrelaksowany.
Oprócz tego działa bakteriobójczo, grzybobójczo i owadobójczo (dodatkowo łagodzi skutki ukąszeń, odstrasza mole i inne owady). Przyspiesza gojenie ran i podrażnień (także słonecznych). Udowodniono jego pozytywny wpływ na skórę głowy, regeneruje włosy zniszczone i kontroluje wydzielanie łoju.
Masaże z olejkiem lawendowym są pomocne w reumatyzmie, osłabieniu, czy obrzękach kończyn. Dodatkowo lawenda przywraca równowagę ducha i ciała.

Olejek  lawendowy pochodzi z mojej ekologicznej plantacji lawendy. Dostępny jest w szklanych buteleczkach z kroplomierzem o pojemności 10ml.

Olejek jest w 100% naturalny, ekologiczny i wegański.

 

Informacje dodatkowe

pojemność

10ml, 50ml, 100ml

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.